Спільний бюджет для пар Які є варіанти й інструменти

Оскільки записів по доходам в найгіршому випадку один в місяць, а в середньому декілька, то додати надходження легко. Так, у вас може йти 75% — на потреби, 5% — на забаганки та 20% — на заощадження. Через складні економічні умови, бюджет може розподілятися тільки на потреби та заощадження. Наприклад, підписка на Netflix, театр, обіди в кафе чи ресторанах, кава з собою, шопінг, розваги, дорожчий абонемент у спортзал, алкоголь, таксі. Спочатку ви формуєте резервний фонд, потім збираєте на відпочинок, а з часом ставите такі масштабні цілі, як автівка чи навіть власне житло.

Як правильно вести особисті фінанси

Найчастіше це їжа, комунальні послуги, транспорт, оренда або іпотека, техобслуговування автомобіля. Також до потреб відносяться ваше здоров’я, догляд за дітьми та інші життєво необхідні речі. Сюди також входять обов’язкові виплати кредитів та боргів.

Корисні поради наостанок

Якщо Саша і Аня захочуть придбати квартиру в Києві, їм потрібно заощаджувати в кілька разів більше. Наприклад збільшити свої доходи, тримаючи витрати на тому ж рівні. Але в нас є можливість відкрити на додаток до чорної картки ще одну – білу картку. Її відмінність від чорної в тому, що це суто картка для виплат, вона не має кредитного ліміту. За потреби ви можете випустити її в пластику та передати іншій людині в користування. Але якщо ви будете надавати іншій людині код для входу до вашого мобільного застосунку, то вас буде викидати з нього. Тобто неможливо, щоб дві людини одночасно зайшли в додаток однієї людини.

Правильний розподіл сімейного бюджету

Основне правило кредитування – брати кредит лише на те, що в майбутньому принесе дохід. Ми поговорили з фахівцями про те, як грамотно розпоряджатись коштами та як організувати особистий бюджет, щоб досягти успіху. Якщо вас цікавить питання, куди можна розмістити свої кошти у травні 2023 року, гляньте… Матеріали з плашкою PROMOTED та НОВИНИ КОМПАНІЙ є рекламними та публікуються на правах реклами.

Повертаючись до диверсифікації, скажу, що вона стосується не лише самих інструментів. Фондовий ринок і нерухомість — це інструменти для довгострокових вкладень. Якщо у вас є і те, і те, здається, що ви дотримуєтеся диверсифікації, але за строками інструментів її немає. Значить має бути хоча б ще один інструмент, який розрахований на1–3 роки та забезпечує можливість забрати кошти через короткий період. Ще є диверсифікація за цілями, валютами.

Все залежить як від можливостей конкретної людини, її поточної ситуації, так і від її планів, мрій, уподобань, — пояснює Тетяна Герасимова. Про що ви мрієте і скільки коштує ваша мрія? На що ви згодні витрачати менше заради її досягнення? Економити краще на тих речах, які не додають якості вашому життю. Які не роблять вас більш щасливим, впевненим, успішним, здоровим та задоволеним.

Дорожчий та швидкісний інтернет життєво необхідний, якщо ви фрілансер чи фрілансерка. Обід в ресторані — забаганка, на відміну від їжі з собою. У вас може бути потреба https://rezar.group/ в музиці, але преміум підписка Youtube чи Spotify 一 це додаткова опція. На початку місяця запишіть свої активи — будинок, машину, гроші на рахунку, готівку та інше.